Salderen

Salderen

Salderen 

Salderen is het terugsturen van energie op het energienetwerk. Wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt heeft u te maken met een overschot, dit wordt gesaldeerd. Hier krijgt u een bedrag per WP op.

Met zonnepanelen kunt u op een efficiënte manier energie opwekken, maar wat doet u als u meer energie opwekt dan u gebruikt? In Nederland is het mogelijk energie terug te leveren aan het net en hier vervolgens een vergoeding voor te krijgen.

Op uw energierekening staat de hoeveelheid energie die u aangeleverd krijgt van uw energieleverancier. Op uw energiemeter staat het vermeld in kWh. Wanneer u meer energie opwekt wordt de energie die u terug levert afgetrokken, dit heet salderen. Deze regeling geldt alleen voor kleingebruikers, tot een maximaal van 3×80 Ampère.

De salderingsgrens is nu de hoeveelheid energie die u geleverd heeft gekregen, hierdoor is de salderingsgrens voor iedereen anders. Mocht u meer energie opwekken dan u verbruikt, heeft u recht op een terug-leververgoeding. De salderingsregeling waarbij particulieren volledig stroom opwekken versoberd pas vanaf 2020. Deze regeling wordt nu al vele jaren uitgesteld aangezien Nederland nog steeds niet voldoet aan de gestelde voorwaarden van het energieakkoord. In Nederland wordt jaarlijks voor 40 miljoen gesaldeerd.

Als u stroom opwekt is het belangrijk te kijken naar de voorwaarden van uw energieleverancier, dit verschilt namelijk enorm. Energieleveranciers mogen namelijk zelf bepalen hoe ze opgewekte energie verrekenen met klanten.

Er worden ook eisen gesteld aan uw energiemeter. Heeft u een oude stroommeter (analoge met een draaischijf of twee telwerken) dan gaat het terugleveren vanzelf. Wanneer u meer energie teruglevert dan u gebruikt kan het interessant zijn om over te stappen op een slimme meter.

Wilt u meer weten over salderen of bent u geïnteresseerd in zonnepanelen?

Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie!

Wij komen graag in contact